Oppslagstavle

Dr. Rhys Evans: På mange og ulike hestearrangement i Europa

Dr. Rhys Evans: På mange og ulike hestearrangement i Europa

by Christel Bachmann Barbo -
Number of replies: 0

Førsteamanuensis Rhys Evans har akkurat funnet veien tilbake til kontoret på Særheim etter mange spennende oppdrag i det store utland, han har vært både i Frankrike og Finland!

I Frankrike organiserte og ledet Dr. Evans en sosioøkonomisk arbeidsgruppe på EAAP (European Association of Animal Science) sin årlige konferanse i Nantes. I år hadde arrangementet tittelen: “The New Equine Economy, growth in new sectors and activities in the 21st Century».

-          Det ble presentert emner med et spenn fra alternativ medisin for hester og ryttere i Storbritannia, til en rapport om den nyeste og mest nøyaktige hestetellingen foretatt i USA, “The Kentucky Horse Survey”, sier Rhys.

Sammen med Dr. Celine Vial (medarrangør), har han blitt invitert til å gjøre rapportene fra tellingen om til en bok som skal utgis av EAAP.

Evans deltok også på et seminar om adferdsforskning og evaluering av arbeidshesten. Her holdt han foredraget “What is a Work Horse in the 21st Century”, en annerledes presentasjon hvor han utfordret ryttere og bedrifter til å anerkjenne de nye tjenestene hester nå utfører i serviceindustrien.

Så gikk reisen videre til Finland hvor Evans var gjest og foredragsholder på samlingen for “inno-equin”, et EU-prosjekt for hestebransjen i Baltikum. Samlingen ble holdt på National Finnhorse Centre i byen Ypaja og er finansiert av utviklingsfondet Interreg. Her snakket han om rollen til de nordiske nasjonale hesterasene og hesteøkonomi i det 21. århundre.

-          På samme tid ble Finnhorse National Breed Show 2013 arrangert, her fikk jeg æren av å presentere prisen til den beste hoppa! forteller han.